Sademetsähuone

Svenska English

Elämää kuhiseva metsä 

Sademetsä on kuin elämää sykkivä suurkaupunki – miljoonat lajit elävät nopeassa elämäntahdissa monessa eri kerroksessa. Tiheäkasvuiset sademetsät ovat hämäriä ja pohjakerroksessa viihtyvät vain harvat lajit. Kasvit kilpailevat valosta kurkotellen kohti taivasta.

Ympärilläsi näkyvä sademetsä on nuorta, vielä lapseniässä, olevaa valoisaa metsää. Täältä ja viereisestä saintpauliahuoneesta löytyy paljon tuttuja huonekasveja, kuten suomalaisten kestosuosikit palmuvehka ja saintpaulia. Löytyypä huoneen nurkasta myös kasvi, joka rytmittää monen suomalaisen päivää ja sosiaalista elämää. 

Tutustu huoneen kasveihin:

Käytävän oikealla puolella näkyy kelta- eli kuristajaviikunan (Ficus lutea) ilmajuuria. Keltaviikunan juuret ovat kiertyneet valkoisen pylvään ympärille.
Sademetsähuoneen metsä edustaa nuorta, melko valoista metsää. Kuvan keskellä, kasvihuoneen nurkassa, kasvaa komea kairapalmu.
Käytävän vasemmalla puolella kasvaa mm. kelta- eli kuristajaviikunaa. Oikealla puolella näkyvässä syvennyksessä on ennen ollut puulämitteinen uuni, jolla sademetsähuone on lämmennyt.

Anna palautetta sisällöistä