Lummehuone

Svenska English

Kaisaniemen kuningattaren koti

Puutarhan tunnetuin kasvi, parananjättilumme, löytyy lummealtaan keskeltä – vai löytyykö sittenkään? Jos olet vierailulla marras-maaliskuun välisenä aikana, ei parananjättilummetta näy missään. Laji on yksivuotinen ja talvehtii siemenenä pohjamudassa. Puutarhurit keräävät siemeniä talteen ja esikasvattavat lummetta kevättalvella keinovalon alla. Maaliskuun puolivälissä muutama taimi istutetaan altaaseen. 

Lummehuoneessa kasvaa kosteikko- ja vesikasveja sekä trooppisia hyötykasveja, jotka tunnistaa keltaisista nimikylteistä. Tämän huoneen kasveista valmistetaan mm. ruokaa, vaatteita ja lääkkeitä. 

Tutustu huoneen kasveihin:

Lummehuoneessa kasvaa trooppisia kosteikko- ja vesikasveja sekä hyötykasveja.
Tuoksuinkivääri (Hedychium gardnerianum) levittää suloista tuoksuaan lummehuoneessa.
Lummealtaan vettä värjätään säännöllisesti mustalla väriaineella, jotta leväkasvustot pysyvät kurissa.
Parananjättilumme on edellisenä yönä kukkinut valkoisella kukalla. Nyt kukka on mennyt suppuun ja muuttuu päivän aikana valkoisesta vaaleanpunaiseksi. Kuvan kukalla on jo vaaleanpunaisia vivahteita. Seuraavana yönä se kukkii vaaleanpunaisena, minkä jälkeen terälehdet sulkeutuvat lopullisesti ja siementen kehitys voi alkaa. Parananjättilumpeesta löytyy lisätietoa huoneessa olevasta esittelykyltistä.

Anna palautetta sisällöistä